tiistai 25. marraskuuta 2014

Vettä, vettä, vettä

Uskomatonta, mutta totta, olen kärsinyt vatsavaivoista teini-iästä lähtien eli yli 25 vuotta. Tänä vuonna, lopultakin, päätin tehdä asialle oikeasti jotakin  (muuta kuin ravata lääkärillä) ja menin ravintoterapeutin vastaanotolle. En aio tässä kertoa kaikkia yksityiskohtia, sanon vain sen, että asiaan on tullut parannusta. Ei olekaan normaalia, että vatsa on jatkuvasti kipeä ja olo huono. Normaalia on se, että vatsa ei ole kipeä ja toimii normaalisti. Olin kuvitellut, että vatsavaivat ovat osa minua, ominaisuus, jolle en voi mitään. No, väärässä olin.

Oikeastaan ensimmäinen asia, johon ravintoterapeutti kiinnitti huomiota, oli veden juonti. Tai se, että en juonut vettä, ainakaan riittävästi. Olen kärsinyt, vatsavaivojen lisäksi, myös kuivista silmistä ja limakalvoista sekä kuivasta ihosta. Olen juossut näiden(kin) takia lukuisissa lääkäreissä, jotka ovat määrännet lisää ja lisää erilaisia rasvoja, silmätippoja ja nenäsumutteita. Kukaan lääkäri ei koskaan ole sanallakaan maininnut ns. sisäisestä kosteuttamisesta eli siitä, että pitäisi juoda riittävästi. Siispä ensimmäinen kotiläksyni ravintoneuvojalta oli, että minun on juotava vähintään 2 litraa vettä päivässä, aloitus asteittan, jotta elimistö tottuu. Ja kyllä veden riittävällä juonnilla on merkitystä vatsan toiminnallekin.

Niin minä aloitin. Ensimmäisellä viikolla tavoitteena oli 1 litra vettä päivässä, toisella viikolla se tavoite eli 2 litraa. Veteen piti välillä lisätä käsittelemätöntä merisuolaa hippusen, jotta vesi imeytyisi paremmin. Tällä hetkellä 2 litran juominen päivässä ei tuota enää mitään ongelmia ja minusta ja vesipullosta on tullut parhaat kaverit.

Ja mitä sitten on tapahtunut?

Silmäni ovat huomattavasti paremmassa kunnossa enkä tarvitse kosteuttavia silmätippoja kuin satunnaisesti. Ihoni ei ole enää kiristävän kuiva suihkun jälkeen eikä hilseile. Nenäni limakalvot ovat huomattavasti paremman tuntuiset eikä nenä ole niin tukossa kuin aikaisemmin tähän aikaan vuodesta.

Uskottava se on, veden riittävällä juonnilla on merkitystä. Näin pienellä asialla saa ison muutoksen aikaan. Miksi kukaan ei ole kertonut minulle tätä aikaisemmin?

Tässä sitä on, parasta eliksiiriä suosikkilasissani. Ei näy edes, mutta tekee ihmeitä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti