lauantai 24. toukokuuta 2014

Käsityökorttelin tuliaisia

Käsityökortteli-kiertue 2014 kulkeutui Helsinkiin tänä viikonloppuna, joten minä suunnistin kulkuni Narinkkatorille.

Ilahduin huomatessani, että monet myymään tulleet käsityöläiset olivat minulle jo entuudestaan tuttuja. Ostoksia on tullut tehtyä verkon kautta monien näiden käsityöläisten kaupoista. On kuitenkin kiva, että tuotteita pääsee katsomaan ns. livenä ja voi jutella sen henkilön kanssa, joka vastaa ideoista ja osaa kertoa tuotteensa tarinan. Tapahtumassa on myös hienoa se, että pienet yrittäjät kaikkialta Suomesta voivat esitellä tuotteitaan, muutenkin kuin verkkokaupassa.

Myynnissä oli paljon kaikenlaista kaunista ja kivaa. Jos rehellisiä ollaan, niin mitään sellaista, mitä oikeasti tarvitsisin, ei ollut. Kuitenkin mukaan lähti muutama pieni juttu, joita en voinut vastustaa.

Maheka Design valmistaa Vintage Wallpaper -hartsituotteita 1950-1970-lukujen tapeteista. Ostin itselleni kauniin sormuksen ja sormuksen tekijä kertoi, että tapetti, jota oli käytetty sormuksen tekemiseen on tapettia, jota hänellä oli lapsena lapsuudenkodissaan oman huoneen seinällä. Minun sydäntäni lämmitti tuo tarina, koska se on taiteilijalle henkilökohtaisesti merkittävä ja herättää varmasti paljon muistoja. Nyt minä voin käyttää sormusta, jossa on pieni pala tuota tapettia pienen tytön oman huoneen seinältä.

Funky Homo Sapiens valmistaa erilaisia koruja ja muita tuotteita, valikoimaan voi tutustua verkkokaupassa. Jotta minulta ei pääsisi korvakorut loppumaan, ostin jälleen yhdet uudet. Korut on valmistettu puusta ja ovat todella kevyet. Nämä kyseiset ostamani korvakorut oli kuulemma valmistettu juuri eilen illalla ei uunituoretta tavaraa.

Ja sitten vielä. Minulla oli ilo tavata Susannan työhuoneen Susanna. Ostin jo jokin aika sitten verkkokaupasta Susannan työhuoneen lempiriepuja (bloggaus täällä). Nyt ostin yhden lisää, koska halusin Kiukkuinen kuopus -lempirievun meille keittiöön. Kiukutteleva kuopus on lempirievussa jopa ihan söpä, vaikka tosielämässä ei ehkä ihan niin söpö...


Käsityökortteli Narinkkatorilla Helsingissä vielä huomenna klo 10-18 ja kesäkuussa Seinäjoella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti