torstai 5. syyskuuta 2013

Kasvohoidossa

Kävin kasvohoidossa Elegia Day Spa:ssa viime viikon tiistaina. Kasvohoito, ja brunssi, kuuluvat projektiini juhlistaa 40-vuotissynttäreitäni. Mutta, siihen kasvohoitoon.

Valitsin hoidoksi CarboDerm-kasvohoidon. Hoidon luvattiin uudistavan ihoa korjaten ihon pintaa, sävyä, juonteita ja arpia.

Alkupuhdistuksen jälkeen kosmetologi levitti kasvoilleni viileää geeliä ja laittoi geelin päälle hoitoon suunnitellun harson. Välittömästi kun harso asetettiin kasvoilleni, alkoi naamiosta kuulua sihinää ja ihossa tuntui pistelyä ja lämpöä. Tätä jatkui koko hoidon ajan, tosin lopussa tuntemukset vähenivät ja lämpö muuttui viileydeksi. Naamiosta lähtevä ääni muistutti vähän sitä, kun laittaa vitamiiniporetabletin veteen ja se alkaa suhista ja sihistä. Varsin erikoinen kokemus, mutta ei tuntunut pahalta.

En oikeasti uskonut kasvohoidolla olevan niitä kaikkia vaikutuksia, joita sillä kerrottiin olevan. Halusin kuitenkin hemmotella itseäni, hoidossa käynti on rentouttavaa omaa aikaa. Hoidon jälkeen en huomannut silmillä juurikaan eroa ihossa, mutta kun nyt katson ennen ja jälkeen ottamiani valokuvia, huomaan että ihon väri on tasoittunut, uskomatonta, mutta näin on.

Ihoni ei ole erityisen huonossa tai hyvässä kunnossa, jotain siltä väliltä. Kosmetologi sanoi, että nenänpielissäni ja poskipäissä on hieman couperosaa. Couperosa eli katkenneet verisuonet ovat kuulemma yleisiä suomalaisille, koska lämpötilojen vaihtelut ovat Suomen ilmastossa niin suuria. Koska ihoni on kuiva, herkkä ja ohut, on se otollista maaperää couperosalle. Internet tietää kertoa, että couperosa on perinnöllistä ja voi pahimillaan kehittyä ruusufinniksi. Vaivaa ei voi ilmeisesti parantaa.

Kosmetologi selitti, että minun on alettava hoitaa ihoani todella hellävaraisesti oikeilla (?) tuotteilla, suojata iho auringolta ja talvella pakkaselta ja lämpotilan vaihteluilta (mitenkähän sekin onnistuu). Minun tulee pitää ihostani extrahyvää huolta, jotta couperosa ei pahene. Että sellaista, keski-ikä ei tule yksinään.

Couperosa-diagnoosin seurauksena kannoin kotiini uusia kasvonhoitotuotteita. Dermalogican Ultracalming seerum concentrate -seerumi, silmänympärysiholle Dermalogican Multivitamin power firm -silmänympärysvoide ja kasvoja suojaamaan Lumenen CC Color Correcting Cream -meikkivoide, jossa on aurinkosuojakerroin 20. Sain myös ohjeen hankkia silmänympärysvoiteen, jossa on aurinkosuoja.

En tiedä onko näistä kaikista puteleista ja tuubeista oikeasti apua, mutta en halua ottaa riskiä ja hankkia itselleni vielä huonokuntoisempaa ihoa. Yritän nyt keskittyä hellävaraiseen hoitoon, ihon suojaamiseen ja positiiviseen ajatteluun siitä, että ihoni pysyy kauniina.2 kommenttia:

  1. Mä olen tykännyt tuosta CC-voiteesta ihan älyttömän paljon, tuntuu sopivan mun pintakuivalle näppylänaamalle tosi hyvin! Kerrothan sitten mielipiteitä tuosta Dermalogican sy-tuotteesta, kuulisin mielelläni.

    VastaaPoista
  2. Ihme kyllä minäkin tykkään tuosta CC-voiteesta. Ei ole ollenkaan sellainen paksu ja ällöttävä meikkivoide, joita en halua käyttään, vaan suorastaan katoaa ihoon kuitenkin tasoittaen väriä ja ihoa muutenkin. Testailen tuota Dermalogicaa vähän aikaa ja kerron sitten miltä vaikuttaa.

    VastaaPoista