torstai 6. kesäkuuta 2013

Remonttia paossa

Putkiremontti on alkanut asunnossamme ja olemme ensimmäistä viikkoa paossa vara-asunnossamme. Viime viikonloppu meni pakatessa ja nyt oma asuntomme ammottaa tyhjänä, lukuunottamatta makuuhuoneita, jotka on pakattu täyteen tavaraa. Ovet on tiukasti teipattu, jotta pöly ei pääsisi leviämään. Melkein muuton veroinen homma, niin paljon piti pakata tavaroita remontin alta pois. Myös taloyhtiön piha on kaiveltu ja myllätty ja näyttää tältä.Varakotiin tottuminen on ollut hieman haasteellista, vaikka olemme yrittäneet pitää positiivista asennetta yllä. Kaikkia oman kodin mukavuuksia ei ole ja asunto on huomattavasti pienempi kuin omamme. Omista tavaroista pystyi ottamaan mukaan vain murto-osan ja suurin osa esimerkiksi vaatteista täytyi jättää pois. Mikä vaikea homma miettiä etukäteen mitä seuraavan kolmen kuukauden aikana haluaisi pukea päällensä! Oma juna-asemamme on vilkas ja ostarin kupeessa, varakodin asema on karu ja siellä on kerrallaan vain muutamia ihmisiä.
Ensimmäiset yöt olen nukkunut melko huonosti. Vieras paikka, kestää hetken ennen kuin tottuu.

Mutta on aihetta kiitollisuuteen. Meillä on paikka, jossa olla remontin aikana. Saamme olla yhdessä. Varakoti tarjoaa myös sellaisia palveluita, joita ei kotona saa eli valmiin aamupalan (ei siis tarvitse tehdä itse), siivouksen sekä uima-altaan ja saunan. Aamupala on todellakin luksusta ja uima-allas, varsinkin lapset ovat innoissaan (vaikka muuten valitusta onkin kuulunut jonkin verran).
Olen myös keskittynyt laskemaan päiviä, jotka ovat jo kuluneet ja olemme lähempänä kotiin pääsyä. En ajattele niitä monia päiviä, jotka on vielä jäljellä. Ja onhan nyt aivan mielettömän hieno kesäsää, joka pitää mielen iloisena.

Tämä kokemus vahvistaa varmasti meidän perheen rakkautta omaan kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti