keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Trashion! ja Caffè latte

Muoti, käsityöt ja kierrätys yhdistyvät kirjassa, johon aion ehdottomasti tutustua ja se on Outi Pyyn kirjoittama Trashion! -kirja. Outi Pyy on OutsaPop Trashion -muotiblogin kirjoittaja ja puhuu tee-se-itse -muodin ja kierrätysmateriaalien puolesta. Olen nähnyt Outi Pyyn tositoimissa Kierrätystehdas-tapahtumassa ja naisella on loistavia ja suhteellisen yksinkertaisesti toteutettavia ideoita, joilla voi uudistaa vaatteita. Pidän ajatusta hienona mutta samalla totean, että oma mielikuvitukseni ei riitä keksimään kovin monenlaisia keinoja tuunata vaatteita. Siksi onkin hienoa, että ihmiset, joilla mielikuvitusta on, jakavat ajatuksensa ja ideansa muillekin.

Ja mitä tuo Caffè latte tuossa otsikossa meinaa?  No sitä, että olen kehittelemässä itselleni addiktion kyseiseen juomaan. Wikipedia kertoo, että Caffè latte on kahvijuoma, jossa käytetään noin neljännes espressoa, kolme neljännestä vaahdotettua maitoa ja pinnalla on lähes poikkeuksetta maitovaahtoa. Mutta se Caffè latte johon minä olen ihastunut tehdään soijamaitoon ja on NIIN hyvää. Silloin tällöin aamuisin hemmottelen itseäni ja ostan Helsingin Rautatieaseman Robert's Coffeesta itselleni soijalatten. Aamu alkaa paremmin, syksyinen synkkyyskin häipyy hetkeksi mielestä ja on muutenkin kivaa (ja kaupunkilaista?) kävellä lämpimän kahvikupposen kanssa töihin. Ainoa ongelma kyseisessä juomassa on sen hinta, joka ahkerammalla käytöllä kirpaisee kukkaroa. Kupillinen soijalattea maksaa peräti 4,20 €, joka on ihan törkeä hinta. Harvinaiseksi herkuksi jää. Jos ostaisin jokaisena työaamuna latten, maksaisin yli 120 € kuukaudessa. Mitä siitä tulisikaan vuodessa.

Kupillisen hintaa pohtiessa tulee mieleen, että kannattaisikohan ostaa kotiin kahvikone, jolla voi tehdä lattet ihan itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti