perjantai 1. kesäkuuta 2012

Muodin luojat

Enpä sitten ehtinyt viime viikonloppuna Fashion Stock Sales -tapahtumaan, mutta ehkä hyvä niin, säästyipähän rahaa. Elle Café:ssa kävin kuitenkin perjantaina maistamassa ilmaista kahvia ja teepohjaisia energiajuomia sekä ihmettelemässä Saimi Hoyerin poseerausvinkkejä.

Olen aina ollut kiinnostunut muodista (ok, vähän jäi vähemmälle muutaman vuoden, kun kotiäitinä luurasin lasten kanssa vanhassa The Doors -paidassa ja collegehousuissa). Nuorempana tallensin VHS-kasetille Fashion TV:n jaksoja ja katsoin niitä uudestaan ja uudestaan. En siitä huolimatta tunne muodin historiaa kovin hyvin ja monen kuuluisan muotisuunnittelijan nimi on livahtanut ohi korvieni. Päätin siis, että minun on tiedettävä asiasta lisää.

Muodin historista on kirjoitettu monenlaisia kirjoja. Jotain oli valittava ja päädyin Linda Watsonin Vogue fashion - muodin luojat -kirjaan. Täydellistä tyyliraamattua luvataan ja kirjassa esitellään 250 kaikkien aikojen merkittävintä suunnittelijaa. En ole ehtinyt lukea kirjasta kuin vasta muutaman sivun, mutta toivon, että tämän opuksen jälkeen olen paljon viisaampi.

Kuva: http://www.adlibris.com/fi/
Kaikki omat TV:n suosikkisarjani jäävät kesätauolle, mutta onneksi
Muodin huipulle (Project Runway) -ohjelma alkaa. Ohjelmaa esitetään Subilla keskiviikkoisin 6.6. alkaen klo 21.00.

Sarjan 8. kaudella etsitään taas Yhdysvaltojen lahjakkainta muotisuunnittelijaa. Tuomaristossa vaikuttavat tuttuun tapaan huippumalli Heidi Klum, muotisuunnittelija Michael Kors ja Marie Clairen muotijohtaja Nina Garcia. Kilpailijoiden mentorina toimii Tim Gunn.

Tosi-tv on joskus tosi koukuttavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti