lauantai 10. maaliskuuta 2012

Kenkiä ja unelmia

Katsoin jokin aika sitten YLE Teema -kanavalta dokumentin kenkäsuunnittelija Minna Parikasta. Dokumentissa Parikka kertoo, kuinka hän päätti jo 15-vuotiaana, että hänen unelma-ammattinsa on kenkäsuunnittelija. Ei voi muuta kuin ihailla tätä naista, joka on lähtenyt määrätietoisesti toteuttamaan haaveensa. Ja tunnenpa pientä kateutta siitä, että hänellä on ollut selvä päämäärä ja tahtotila noin nuoresta saakka. Toisin kuin eräillä (lue minä), jotka eivät vieläkään tiedä, mitä isona haluavat.

Ja mitä ihania luomuksia hänen suunnittelijan mielestään syntyykään. Naisellisuutta, persoonallisuutta ja korkeita korkoja. Haluaisin itselleni  Minna Parikan kengät ja jos joskus saisin aikaiseksi ostaa unelmaparin, niin se olisi ehdottomasti Jodie Pink.

Toki täytyy todeta, että selviän elämästä oikein hyvin ilman näitä ihanuuksia, mutta mielestäni itseään saa hemmotella ja jos se tarkoittaa sitä, että ostat itsellesi ne kolmannetkymmenennet kengät, niin sitten ostat. Ja jos panostat rahasi suomalaiseen suunnitteluun, niin vielä parempi.

Unelmat eivät ole pöllömpiä, niitä kannattaa olla.

Minulla on päässäni totaalisen pakottava ajatus siitä, että haluaisin toteuttaa omat unelmani. Kun vain osaisi rakentaa näistä hajallisista ajatuksista suunnitelman, jota voisi ihan oikeasti lähteä viemään eteenpäin. Ehkä kaikki vielä joku päivä kirkastuu, täytyy olla kärsivällinen.


Minna Parikan suunnittelemaan kenkämallistoon voi tutustua osoitteessa http://www.minnaparikka.com/ ja löytyy valikoimasta myös hanskoja ja laukkuja.

4 kommenttia:

 1. Minna Parikan kengät vaan ovat niin uskomattoman kauniita!
  Tyttären ja mun yhteinen intressi ja käydäänkin usein Stockalla ihastelemassa Parikan korkkareita :)
  Harmi vaan etten ole yhtään korkokenkätyyppiä ja ei muutenkaan ole aikaa ja paikkaa missä niitä edes pitäisin, mutta ihastella voi aina :)

  VastaaPoista
 2. Niin on! Puoli iloa tulee jo siitä ihastelemisesta.

  VastaaPoista
 3. Parikan kengät on ihania, kertakaikkiaan!

  VastaaPoista