maanantai 9. tammikuuta 2012

Kestävä laukku

Täällä on eräs, joka on kyllästynyt rikki meneviin halpisolkalaukkuihin. Ensimmäisten viikkojen aikana menee rikki ainakin vetoketju tai muu sulkemissysteemi. Jossain vaiheessa alkaa jokin muu kohta repsottaa ja sitten laukun voikin heittää pois. Miksi, oi miksi, sorrun aina ostamaan samaa surkeutta? Tietenkin siksi, että alan pihistellä enkä halua "tuhlata" rahaa kalliimpaan, laadukkaaseen ja kestävämpään laukkuun. Sehän ei tietenkään tule kalliiksi, kun ostaa monta halpaa ja huonolaatuista.

Mistä tietää, että laukku on laadukas ja kestävä? Ei mistään. Olen joskus ostanut (nimeltä mainitsemattoman) tunnetun laukkumerkin laukun. Merkkiä on pidetty ystäväpiirissäni hyvänä ja sitä on kehuttu. Oma laukkuni meni sisältä pilalle muutamassa kuukaudessa, vuorikankaan läpi tuli esiin liimaa (tai vastaavaa) ja laukun vuoren reunat muuttuivat ällöttävän tahmaisiksi (ei, tahmaisuus ei johtunut siitä, että olisin kaatanut laukkuun mitään). Se siitä laadusta. Jos tiedossa on laadukas ja kestävä laukkumerkki, otan ideoita mielelläni vastaan.

Olen ihastellut Lumi-laukkuja jo jonkin aikaa. Ihania värejä ja malleja. Hinnat ovat minun näkökulmastani kohtuullisen korkeita, mutta jospa kerrankin sijoittaisi ja toivoisi, että sijoitus kannattaa. Jos vaikka laukku kestäisi useamman vuoden kovaa käyttöä. I wish.

2 kommenttia:

  1. Lumin laukut on ihania, olen iskenyt silmäni Supermarket Bag XXL:ään. Yhtään uutta laukkua en tosin tarvitse... ;-)

    VastaaPoista
  2. Menin sitten eilen omien pohdintojeni innoittamana LUMI-myymälään Aleksanterinkadulle ja ostin Supermarket Bag M -laukun mustana. Maksoin ihanuudesta itseni kipeäksi, mutta laukku on hieno ja vaikuttaa kestävältä. Nähtäväksi jää, että onko tosiaan näin. Haaveilen jo keväästä ja mahdollisesti toisesta, värikkäästä LUMI-laukusta, vaikka punainen tai keltainen olisi ihana.

    VastaaPoista