tiistai 20. joulukuuta 2011

Rocky Road ja muita herkkuja

Joulu lähestyy, enää muutama päivä. Aloittelen lomaa jo perjantaina ja ajattelin tehdä nuorimman lapseni kanssa Anu Harkin reseptillä RockyRoad-suklaaherkkuja. Resepti on yksinkertainen, sulata suklaata, murusta haluamasi aineet, kaada ne suklaan joukkoon, sekoita ihanaksi sotkuksi ja jäädytä jääkaapissa. Voin kuvitella, että näistä lapset tykkäävät.

Stressiä en jaksa joulusta ja jouluruokien valmistuksesta ottaa. En ole mikään perinteisten jouluruokien vannoutunut fani, vaikka voin kyllä syödä porkkana- ja lanttulaatikkoa, tosin en kahta päivää enempää. Kinkkua en kasvissyöjänä syö ja olenkin päätynyt siihen, että minun jouluruokani on se ruoka, joka sinä jouluna tuntuu kaikista houkuttelevimmalta, on se sitten papupataa tai paistettua tofua.

Löysin Koto-ohjelman sivuilta toisenkin reseptin, jota aion kokeille, nimittäin bataatti-inkiväärilaatikko. Kikhernepyörykätkin kuulostavat herkulliselta ja jos oikein reippaaksi ryhdyn, niin saatan pyöräyttää niitäkin.

Maailma on täynnä ihania reseptejä, mutta mistä löytyisi viitseliäisyyttä kokeilla niitä, ruoanlaitto kun ei ole intohimojeni listalla ensimmäisenä. Onneksi mieheni listalla se on kärkipäässä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti