tiistai 22. marraskuuta 2011

Lukukokemus

Sain juuri päätökseen Lionel Shiverin kirjan Poikani Kevin. Menemättä tarkemmin kirjan kertomaan tarinaan, siitä voi lukea linkin takaa tai kirjasta itsestään, voin sanoa että lukukokemus oli melkoinen. Aluksi ajattelin, että kirja etenee liian hitaasti ja että mitään ei tapahdu. Päätin jatkaa lukemista ja muutaman kymmenen sivun jälkeen jäin koukkuun. Harva lukemani kirja on ollut näin koskettava, mutta toisaalta myös äärimmäisen vastenmielinen. Vasta kirjan lopussa paljastuva koko tilanteen karmeus sai minut itkemään, mitä kovinkaan moni kirja ei ole saanut aikaan. Myös äidin kokemat ristiriitaiset tunteet lastaan kohtaan olivat koskettavia ja hienosti kuvattuja sekä aihe, jota ei usein uskalleta tuoda esiin. Suosittelen, mutta varoituksen sana: tämä kirja ei sovi niille, jotka haluavat lukea onnellisen tarinan.

2 kommenttia:

  1. Ehkä mä sittenkin jätän tämän väliin, vaikka kiinnostaisi. Olen nössö, mutta mun kirjoissa pitää olla ainakin osittain happy end...

    VastaaPoista
  2. Minäkin kyllä pääasiassa suosin kirjoja (ja elokuvia), joissa on happy end, mutta joskus päätän haastaa itseni ja tutustua johonkin muuhun. Tämän kirjan jälkeen siirryin nopeasti kirjaan, jossa on varmasti happy end, ei liikaa kurjuutta kerralla.

    VastaaPoista