maanantai 12. syyskuuta 2011

Kirjoja, kirjoja

Pakko myöntää, rakastan kirjoja. Perinteisiä painettuja, joita voi hypistellä ja kantaa mukana, joissa on ihanat kannet ja kirjojen tuoksu. Omistan suuren määrän kirjoja ja huomaan tasaisin väliajoin kantavani milloin mistäkin niitä lisää kotiin. Olen yrittänyt hillitä kirjojen hankkimista, lähinnä tilan puutteen vuoksi. Lainaan kirjastosta kaiken mahdollisen ja yritän hankkia kotiin vain sellaisia kirjoja, joista erityisesti pidän. Yritän välttää kirjakauppoja ja antikvariaatteja, mutta aika ajoin huomaan olevani kyseisissä paikoissa ja kainalossani on kasa kirjoja, jotka aion ostaa. Mutta voisihan sitä olla huonompiakin paheita, eikö? Huomaan myös usein viettäneeni koko päivän sisällä kirjaa lukien. Suosikkipaikkani kirjan lukemiseen on keittiö. Istun keittiön pöydän ääressä lukemassa ja tätä toistuvasti kotona ihmetellään, kun muiden mielestä sohvalla olisi huomattavasti mukavampaa.

Tällä hetkellä lukuvuorossa on Jonathan Safran Foerin kirja Eläinten syömisestä. Jos en olisi ollut kasvissyöjä jo 18 vuotta, tämän kirjan jälkeen todennäköisesti olisin sellaiseksi kääntynyt. Seuraavaksi aion ottaa luettavaksi hieman kevyempää kerrontaa eli Lauren Weisbergerin kirjan Paholainen pukeutuu Pradaan. Kirjasta tehdyn elokuvan olen jo nähnyt (Meryl Streep on muuten mitä taitavin näyttelijä), katsotaan onko kirja parempi kuin elokuva, kuten yleensä on.

Niin ja Helsingin kirjamessut ovat ensi kuussa, 27.-30.10., minä olen takuuvarmasti siellä.

2 kommenttia:

  1. Paholainen pukeutuu Pradaan on tosi hyvä, kirja on paaaaljon parempi kuin leffa! Mä sain juuri päätökseen Dan Brownin The Lost Symbolin, suosittelen jos tykkäät jännäreistä.

    PS: Kirjoja ja lankoja ei voi koskaan olla liikaa me thinks...

    VastaaPoista
  2. Olen lukenut kaikki Dan Brownin kirjat ja tykkään niistä, vaikka jotkut eivät niitä kovin arvosta. Mielestäni paikkansa ansainnutta viihdettä. Luen paljon dekkareita ja tykkään jännityksestä. Olet muuten täysin oikeassa, kirjoja ja lankoja ei voi koskaan olla liikaa, pitäisi vaan olla enemmän tilaa, jotta kaikki kiva mahtuisi kotiin...

    VastaaPoista