maanantai 26. syyskuuta 2011

Kirja vs. elokuva

Paljon lukeneena ja monta elokuvaa nähneenä voin todeta, että ei ole tullut vielä kovin useaa elokuvaa vastaan, joka olisi parempi kuin kirja, jonka pohjalta elokuva on tehty. Olen lukemassa jo aikaisemmin mainitsemaani Paholainen pukeutuu Pradaan -kirjaa ja olen todennut, että eihän elokuva mene monissakaan asioissa niin kuin kirjassa kirjoitetaan. Olen myös todennut sen, että kirja on huomattavasti parempi kuin elokuva, vaikka ei sekään mikään maailman huonoin ole.

Yksi kirjan pohjalta tehty elokuva, johon olin todella pettynyt oli Da Vinci -koodi, joka perustuu Dan Brownin teokseen. Kirjaa en malttanut laskea kädestäni, mutta elokuvateatterissa meinasin nukahtaa kesken katselun. En ollut kuvitellut Robert Langdonia Tom Hanksin näköiseksi tai oloiseksi  mieheksi ja muutenkin elokuva ei tehnyt mielestäni oikeutta kirjalle. Kaikella kunnioituksella Tom Hanksia kohtaan, hän on hyvä näyttelijä...

Jos tarkastelee kirjoihin pohjautuvia elokuvia unohtaen kirjan, niin moni näistä elokuvista on kelpo viihdettä, sitä en mene kieltämään.

Kuten alussa mainitsin, ei ole tullut vielä kovin useaa elokuvaa vastaan, jotka olisivat parempia kuin kirja. Ilmaisu jäi mietityttämään itseäni, koska juuri nyt mieleeni ei tule yhtään elokuvaa, joka olisi parempi kuin kirja, johon elokuva pohjautuu. Kertokaa ihmeessä, jos mieleenne juolahtaa tällainen tapaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti