keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Positiivinen asenne ja karkkilakko

Siinäpä lupaukseni uudelle vuodelle.

Jälkimmäisen lupauksen pitäminen on todennäköisesti suhteellisen helppoa, koska olen vähentänyt makean syöntiä viimeisen vuoden aikana muutenkin (niin, lukuunottamatta joulua, jolloin suklaata kului yli sallitun määrän). Olen huomannut, että makeasta saan huonon olon ja vatsakivun, joten miksi kiusata itseään, vaikka hetkellinen mielihyvä herkuista tuleekin. Lakkopäätöksen tekeminen ei siis ollut kovin vaikeaa. Saa nähdä, että onko lupauksessa pysyminen niin helppoa kuin kuvittelen vai kiusaanko silläkin itseni.

Ensimmäinen lupaus onkin sitten haastavampi. Kuinka muuttaa omia ajatusmallejaan? Minulla on taipumus ajatella asioista useimmiten negatiivisia puolia ja sitä pahinta mitä voi tapahtua. Stressaan turhaan, sen olen oppinut jo aikoja sitten. En halua olla yltiöpositiivinen ihminen, jolle kaikki on aina ihanaa, eihän se ole edes realistista, vai? Pieni kallistus plussan puolelle olisi kuitenkin paikallaan, jotta helpottaisin omaa, ja joskus myös läheisteni, oloa.

Nähtäväksi jää kuinka hyvin onnistun? Vielä on kaksi päivää aikaa syödä suklaata ja ajatella supernegatiivisia ajatuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti