torstai 18. marraskuuta 2010

Miltä näyttää?

Olen pohdiskellut, että mikä tarve vierailla ihmisillä on kommentoida toisen laihuutta. Olen itse ihminen, joka on hoikka ja viime aikoina terveellisen ruokavalion ja lisääntyneen liikunnan vuoksi vartaloni muodot ovat muuttuneet lisää. Useimmiten ihmiset ovat sitä mieltä, että lihavalle ei ole sopivaa huomauttaa siitä, että hän on lihava. Eikä tarvitsekaan huomauttaa tai kommentoida, se on jokaisen ihmisen oma asia. Kuitenkin laihalle ihmiselle voidaan sanoa "Kun olet tuollainen kukkakeppi" tai "Kannattaisi varoa, sinähän kuihdut silmissä", eikä tätä koeta loukkaavana.

Monet ihmiset ovat luonnostaan laihoja. Kuitenkin oletuksena on, että laiha ihminen ei syö tarpeeksi ja on varmasti sen vuoksi laiha. Itse syön useita kertoja päivässä, kaksi lämmintä ateriaa ja kunnolliset välipalat. Ruokani on kasvisruokaa, vähärasvaista ja terveellistä. Syön herkkujakin, mutta rajoitetusti, en kuitenkaan kiellä itseltäni viinilasillista, suklaata tai kakkua, jos mieli tekee. Joskus minulle on kommentoitu jopa ruoka-annokseni näköä sanomalla "No onpas tuo terveellisen näköistä" eikä äänensävy ole ollut sellainen, että kyseessä olisi kehu ja positiivinen kommentti.

Vaivaako kanssaihmisiä niin kovasti se, miltä näytän? Varsinkin kun olen laiha? Vai onko kyseessä kuitenkin viime kädessä kateus? Kateus siitä, että itse ei pysty samaan ja "tuo ärsyttävä ruipelokin tuossa vielä pyörii".

Annettaisiiko kaiken kokoisten ihmiset olla sellaisia kuin he itse haluavat olla? Minä olen tyytyväinen itseeni, minulla on hyvä olla enkä näe nälkää, joten ei kannata kantaa huolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti