perjantai 8. lokakuuta 2010

Puhtaita vaatteita

Olen nähnyt dokumentteja ja lukenut paljon siitä, millaisissa oloissa ja kuinka pienellä palkalla ihmiset tekevät kehitysmaissa työtä, esimerkiksi tekstiiliteollisuudessa. Olen potenut huonoa omaatuntoa siitä, että ostan vaatteita, joita on ommellut mahdollisesti joku pieni lapsi jossain kaukana, surkealla korvauksella tai ilman palkkaa.

Viime aikoina olen keskittänyt vaateostokseni merkkeihin, joiden kerrotaan olevan sekä eettisiä että ekologisia. Mietin niitäkin vaatteita ostaessani, että onko asia tosiaan niin kuin kerrotaan, mutta ne voi tehdä muuta kuin luottaa siihen, että näin on. Toivon myös, että tästä minun onnettomasta yrityksestäni olla eettinen olisi edes vähän hyötyä kokonaisuutta ajatellen.

Olen  ryhtynyt ostamaan Reilun kaupan tuotteita, eettisesti tuotettuja vaatteita, käytän ympäristöystävällistä pesuainetta enkä osta uusia pesuainepulloja, vaan käytän täyttöpalvelua. Olen vaihtanut shampooni, hoitoaineeni ja muun kosmetiikkani ekologisempiin vaihtoehtoihin ja suosin luomua. Yritän siis tehdä parhaani paremman maailman saavuttamiseksi. Pienistä puroista kasvaa suuri virta, sanotaan. Toivottavasti se on totta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti